Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny bigos, ugotowany z białej, świeżej a także z kiszonej kapusty, na mięsie z łopatki wieprzowej, wędzonego boczku, kiełbasie śląskiej i dużą ilością pieczarek.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4355
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11829
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6752
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5575
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4355
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11829
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6752
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5575
Składniki
Białą kapustę szatkujemy i wkładamy do większego garnka, dodajemy pokrojone pieczarki, pastę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie. Wlewamy wodę i gotujemy do miękkości kapusty i pieczarek. Dodajemy również pokrojony w kostkę boczek wędzony. W między czasie kroimy łopatkę w większą kostkę i smażymy na patelni na lekko rumiany kolor. Usmażoną łopatkę dodajemy do garnka z gotującą się kapustą. Gotuje my 60 minut. Po godzinnym gotowaniu dodajemy lekko odciśniętą kiszoną kapustę, najlepiej z domowego kiszenia. Wszystkie składniki w garnku dobrze mieszamy i gotujemy następną godzinę. Po godzinnym gotowaniu dodajemy do garnka pokrojoną w kostkę kiełbasę i ponownie gotujemy godzinę. Na drugi dzień gotujemy z rana godzinę i po południu również godzinę. Dodajemy majeranek, mieloną paprykę i koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, gotujemy jeszcze około 20 minut. Gotowy bigos możemy za pasteryzować w słoiki, jak również podać z pieczywem. Smacznego !!!