Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego. Można podać go z ziemniakami lub z chlebem. Im częściej odgrzewany, tym lepszy :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 272
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 56
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 401
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 451
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 272
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 56
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 401
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 451
Składniki
Mięso pokroić w kostkę i dokładnie obsmażyć. Zalać wodą (około 3 szklanki, tak, aby przykryła mięso), zagotować, dodać liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, kminek i majeranek. Grzyby rozmrozić, pokroić w plastry i podsmażać na oleju. Przełożyć do mięsa. Zmniejszyć ogień i gotować około 45minut. Po tym czasie, cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju, przełożyć do garnka. Dodać też mrożoną włoszczyznę oraz posiekane suszone śliwki. Kiszoną kapustę jeśli jest kwaśna, wypłukać na sitku, a następnie pokroić. Kapustę przełożyć do garnka z mięsem, w razie potrzeby wlać szklankę wody. Całość wymieszać, przykryć i gotować przez kolejne 20minut. Kiełbasę pokroić w plasterki i obsmażyć z obu stron do uzyskania złotego koloru. Przysmażoną kiełbasę przełożyć do garnka z kapustą i mięsem. Całość wymieszać, zalać wodą tak, by przykryła potrawę. Gotować kolejne 20 minut, w razie potrzeby podlać wodą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Mąkę podsmażyć na suchej patelni, gdy zacznie brązowieć dodać łyżkę masła i mieszać aż masło się rozpuści. Trzymając patelnię na ogniu dodać stopniowo kilka łyżek wywaru z kapusty cały czas mieszając. Po czym przełożyć zawartość patelni do garnka, wymieszać i zagotować. Jeszcze chwilę pogotować. Opcjonalnie doprawić do smaku.