Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny bigos z młodej kapusty z koperkiem. Idealny na obiad i nie tylko.
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 680
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 148
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 86
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 680
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 148
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 86
Składniki
Cebulę posiekać w kostkę i podsmażyć na margarynie. Następnie do cebuli dodać posiekaną kapustę i dusić na małym gazie. Co jakiś czas podlewając wodą aby kapusta się nie przypaliła.
Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Podsmażoną dać do twardawej kapusty. Dodać przecier pomidorowy, trochę soli i pieprzu i dalej dusić do miękkości kapusty.
Na koniec doprawić koperkiem (ilość zależy od upodobań ja lubię dużo) i vegetą. Po spróbowaniu jeśli trzeba będzie to dosmaczyć przecierem pomidorowym, solą, pieprzem i vegetą - zależy czego będzie za mało.
Jeśli kapusta będzie za wodnista to można zagęścić ją wodą z mąką. SMACZNEGO... !