Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny bigos z młodej kapusty z koperkiem. Idealny na obiad i nie tylko.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6403
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2013
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6403
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2013
 
         
         
                Składniki
Cebulę posiekać w kostkę i podsmażyć na margarynie. Następnie do cebuli dodać posiekaną kapustę i dusić na małym gazie. Co jakiś czas podlewając wodą aby kapusta się nie przypaliła.
Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Podsmażoną dać do twardawej kapusty. Dodać przecier pomidorowy, trochę soli i pieprzu i dalej dusić do miękkości kapusty.
Na koniec doprawić koperkiem (ilość zależy od upodobań ja lubię dużo) i vegetą. Po spróbowaniu jeśli trzeba będzie to dosmaczyć przecierem pomidorowym, solą, pieprzem i vegetą - zależy czego będzie za mało.
Jeśli kapusta będzie za wodnista to można zagęścić ją wodą z mąką. SMACZNEGO... !