Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie zawsze musi być bigos z kapusty.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1076
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 561
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1076
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 561
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą.
3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa.
4. Paprykę kroimy w paseczki, również dodajemy do mięsa.
5. Tą samą czynność wykonujemy z szynką.
6. Pieczarki kroimy przekładamy do wszystkich składników.
7. Doprawiamy pieprzem.
8. Podlewamy wodą i prużymy aż mięso będzie dobre.
9. Dodajemy przecier.
10. Następnie groszek bez zalewy.
11. Doprawiamy jeszcze chili.
12. Mąkę mieszamy z odrobiną wody i hartujemy sos.
13. Danie gotowe. 14. Smacznego.