Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z pieczarek

Bigos z pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 630 Ocena: 5990

Dodano:

Odsłon: 5657

Nie zawsze musi być bigos z kapusty.

Składniki

  • 1 szynka wieprzowa
  • 1 kg pieczarek
  • 2 papryki ( żółta ,czerwona)
  • Cebula biała
  • 15 dag wędliny ( szynki)
  • Koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • Chili
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
    2. Doprawiamy solą.

  2. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa.

  3. 4. Paprykę kroimy w paseczki, również dodajemy do mięsa.

  4. 5. Tą samą czynność wykonujemy z szynką.

  5. 6. Pieczarki kroimy przekładamy do wszystkich składników.

  6. 7. Doprawiamy pieprzem.

  7. 8. Podlewamy wodą i prużymy aż mięso będzie dobre.

  8. 9. Dodajemy przecier.

  9. 10. Następnie groszek bez zalewy.






  10. 11. Doprawiamy jeszcze chili.

  11. 12. Mąkę mieszamy z odrobiną wody i hartujemy sos.

  12. 13. Danie gotowe.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 grudnia 2018 Bardzo apetyczne i aromatyczne danie i gdyby nie dzisiejsza powtórka z rozrywki hehe, to skusiłbym się na mały talerzyk :D
To musi być pyszne i trzeba będzie kiedyś wypróbować Twój przepis :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń