Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10650
Dodano: 01.12.2018
Odsłon: 6377
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Doprawiamy solą.
3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa.
4. Paprykę kroimy w paseczki, również dodajemy do mięsa.
5. Tą samą czynność wykonujemy z szynką.
6. Pieczarki kroimy przekładamy do wszystkich składników.
7. Doprawiamy pieprzem.
8. Podlewamy wodą i prużymy aż mięso będzie dobre.
9. Dodajemy przecier.
10. Następnie groszek bez zalewy.
11. Doprawiamy jeszcze chili.
12. Mąkę mieszamy z odrobiną wody i hartujemy sos.
13. Danie gotowe.
14. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

patros 05 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Na pewno bardzo smaczny.2 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 01 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Inny bigos a jak pyszny.:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 01 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Super pomysł :-)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 01 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetyczne i aromatyczne danie i gdyby nie dzisiejsza powtórka z rozrywki hehe, to skusiłbym się na mały talerzyk :DTo musi być pyszne i trzeba będzie kiedyś wypróbować Twój przepis :) Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz