Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na bigosy jest multum,każdy jest smaczny. Tym razem polecam Wam bigos ze słodkiej kapusty,delikatny ,pachnący leśnymi grzybami,a im dłużej go podgrzewamy tym jest smaczniejszy.Najlepszy gdy widać dno garnka:)
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 475
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 458
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 52
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 475
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 458
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 52
Składniki
Cebule pokroić w piórka i zeszklić na łyżce smalcu. Kapustę uszatkowaną dać do dużego garnka. Dodać mięso wołowe suszone grzybki ,śliwki , startą marchew,kminki,ziele,liście laurowe,podlać do połowy wodą i gotowac około 2 godz. Osobno na patelni podsmażyć na smalcu pokrojone w półtalarki kiełbasy,pokrojony w kostkę boczek i karczek. Kiedy wędliny są już podsmażone dodać do bigosu i dalej gotowac. Mięso wołowe wyjąc i pokroić na części,dać spowrotem do bigosu. Po kilku godzinach gotowania,kiedy wszystko jest miękkie dodać koncentrat pomidorowy ,sól ,pieprz i zasmażkę zrobioną na reszcie smalcu. Na koniec wlać wino,dokładnie wymieszać i zagotować . Smacznego.!