Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na bigosy jest multum,każdy jest smaczny. Tym razem polecam Wam bigos ze słodkiej kapusty,delikatny ,pachnący leśnymi grzybami,a im dłużej go podgrzewamy tym jest smaczniejszy.Najlepszy gdy widać dno garnka:)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1308
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24885
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1308
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24885
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 92
Składniki
Cebule pokroić w piórka i zeszklić na łyżce smalcu. Kapustę uszatkowaną dać do dużego garnka. Dodać mięso wołowe suszone grzybki ,śliwki , startą marchew,kminki,ziele,liście laurowe,podlać do połowy wodą i gotowac około 2 godz. Osobno na patelni podsmażyć na smalcu pokrojone w półtalarki kiełbasy,pokrojony w kostkę boczek i karczek. Kiedy wędliny są już podsmażone dodać do bigosu i dalej gotowac. Mięso wołowe wyjąc i pokroić na części,dać spowrotem do bigosu. Po kilku godzinach gotowania,kiedy wszystko jest miękkie dodać koncentrat pomidorowy ,sól ,pieprz i zasmażkę zrobioną na reszcie smalcu. Na koniec wlać wino,dokładnie wymieszać i zagotować . Smacznego.!