Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na bigosy jest multum,każdy jest smaczny. Tym razem polecam Wam bigos ze słodkiej kapusty,delikatny ,pachnący leśnymi grzybami,a im dłużej go podgrzewamy tym jest smaczniejszy.Najlepszy gdy widać dno garnka:)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8711
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7381
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5051
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328088
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8711
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7381
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5051
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328088
Składniki
Cebule pokroić w piórka i zeszklić na łyżce smalcu. Kapustę uszatkowaną dać do dużego garnka. Dodać mięso wołowe suszone grzybki ,śliwki , startą marchew,kminki,ziele,liście laurowe,podlać do połowy wodą i gotowac około 2 godz. Osobno na patelni podsmażyć na smalcu pokrojone w półtalarki kiełbasy,pokrojony w kostkę boczek i karczek. Kiedy wędliny są już podsmażone dodać do bigosu i dalej gotowac. Mięso wołowe wyjąc i pokroić na części,dać spowrotem do bigosu. Po kilku godzinach gotowania,kiedy wszystko jest miękkie dodać koncentrat pomidorowy ,sól ,pieprz i zasmażkę zrobioną na reszcie smalcu. Na koniec wlać wino,dokładnie wymieszać i zagotować . Smacznego.!