Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie samodzielne oraz jako dodatek do obiadu. Ze świeżej kapusty jest delikatny. Mój ulubiony.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 251
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 40
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 40
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 308
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 251
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 40
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 40
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 308
Składniki
Kapustę zszatkować i sparzyć. Sparzoną przełożyć do prodiża. Dodać startą na tarce, na dużych oczkach - marchewkę i pietruszkę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni - dodać do prodiża. Kiełbasę pokroić na drobne kawałki ( ja kroję w plasterki i później na pół) i podsmażyć na patelni - dodać do prodiża. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni - dodać do prodiża. Pomidory obrać ze skórki i pokrojone dodać do prodiża. Dodać przyprawę do bigosu (według własnego smaku), zalać wodą (tak mniej więcej do połowy). Wszystko razem dobrze wymieszać. Włączyć prodiż i piec. Po około pół godziny pieczenia, dodać pokrojoną w cienkie paski paprykę. Wymieszać i piec dalej. Jak kapusta jest już miękka, dodać posiekaną zieleninę: szczypiorek, koper i natkę pietruszki. Wszystko razem dobrze wymieszać. I gotowe. Można jeść od razu, albo na drugi dzień.