Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie samodzielne oraz jako dodatek do obiadu. Ze świeżej kapusty jest delikatny. Mój ulubiony.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4088
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11196
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13432
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5195
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4088
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11196
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13432
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5195
Składniki
Kapustę zszatkować i sparzyć. Sparzoną przełożyć do prodiża. Dodać startą na tarce, na dużych oczkach - marchewkę i pietruszkę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni - dodać do prodiża. Kiełbasę pokroić na drobne kawałki ( ja kroję w plasterki i później na pół) i podsmażyć na patelni - dodać do prodiża. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni - dodać do prodiża. Pomidory obrać ze skórki i pokrojone dodać do prodiża. Dodać przyprawę do bigosu (według własnego smaku), zalać wodą (tak mniej więcej do połowy). Wszystko razem dobrze wymieszać. Włączyć prodiż i piec. Po około pół godziny pieczenia, dodać pokrojoną w cienkie paski paprykę. Wymieszać i piec dalej. Jak kapusta jest już miękka, dodać posiekaną zieleninę: szczypiorek, koper i natkę pietruszki. Wszystko razem dobrze wymieszać. I gotowe. Można jeść od razu, albo na drugi dzień.