Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigosik warstwowy z jabłkiem

Bigosik warstwowy z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2489 Ocena: 17461

Dodano:

Odsłon: 206

Smakuje wybornie.

Składniki

  • Kapusta młoda 1 główka
  • Kiełbasa wiejska ½ kg
  • Cebula biała 2 szt.
  • Jabłka winne ½ kg
  • Pomidory z puszki 1 szt.
  • Bulion warzywny 1 szklanka (może być z kostki)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Kminek do smaku
  • Tłuszcz do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bigosik warstwowy z jabłkiem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę oczyścić, poszatkować i chwilę podgotować z pomidorami i przyprawami. Kiełbasę pokroić i przysmażyć z posiekaną cebulą na odrobinie tłuszczu. Jabłka obrać, zetrzeć. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami kapustę z resztą składników. Zalać bulionem i dusić na małym ogniu przez pół godziny można też zapiec w piekarniku. Podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń