Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigosik z delikatnej, słodkiej młodej kapusty z pieczarkami, czerwoną papryką i kiełbasą, duszony na szybko jako doskonały dodatek do obiadu lub samodzielne danie na kolację. Sezon na młode kapusty już pomału się kończy warto więc zrobić proste danie, które zachwyci delikatnym smakiem i letnią świeżością.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19777
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 424
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6812
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242338
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19777
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 424
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6812
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242338
Składniki
Na głębokiej patelni podgrzewamy olej. Następnie dorzucamy kiełbasę pokrojoną w półplasterki i cebulę pokrojoną w kostkę. Chwilę podsmażamy, aż cebula się zeszkli.
Pieczarki kroimy w zależności od tego jakie są duże, albo na pół albo w plasterki. Dorzucamy na patelnię, lekko solimy i dusimy całość około 10 minut. Kroimy paprykę w kostkę i dorzucamy na patelnię.
Kapustę szatkujemy drobno, wrzucamy na patelnię, dodajemy sos sojowy, maggi, ziele angielskie i liście laurowe i pozostałe przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Przykrywamy patelnię pokrywą. Dusimy bigosik do miękkiej kapusty, nie więcej jak kolejne 15-20 minut.
Na sam koniec przyprawiamy bigosik solą, pieprzem, cukrem i octem.
Szybki bigosik z młodej kapusty gotowy!