Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigosik z delikatnej, słodkiej młodej kapusty z pieczarkami, czerwoną papryką i kiełbasą, duszony na szybko jako doskonały dodatek do obiadu lub samodzielne danie na kolację. Sezon na młode kapusty już pomału się kończy warto więc zrobić proste danie, które zachwyci delikatnym smakiem i letnią świeżością.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 903
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 903
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Składniki
Na głębokiej patelni podgrzewamy olej. Następnie dorzucamy kiełbasę pokrojoną w półplasterki i cebulę pokrojoną w kostkę. Chwilę podsmażamy, aż cebula się zeszkli.
Pieczarki kroimy w zależności od tego jakie są duże, albo na pół albo w plasterki. Dorzucamy na patelnię, lekko solimy i dusimy całość około 10 minut. Kroimy paprykę w kostkę i dorzucamy na patelnię.
Kapustę szatkujemy drobno, wrzucamy na patelnię, dodajemy sos sojowy, maggi, ziele angielskie i liście laurowe i pozostałe przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Przykrywamy patelnię pokrywą. Dusimy bigosik do miękkiej kapusty, nie więcej jak kolejne 15-20 minut.
Na sam koniec przyprawiamy bigosik solą, pieprzem, cukrem i octem.
Szybki bigosik z młodej kapusty gotowy!