Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bioderka z kurczaka w ziołach z cebulą, pieczarkami i ziemniakami, pieczone w piekarniku.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 552
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 552
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Bioderka z kurczaka czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Dokładnie nacieramy wszystkimi przyprawami, pokrojonym czosnkiem i polewamy olejem, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, skrapiamy olejem i mieszamy. Wymieszaną cebulę z pieczarkami równomiernie układamy na dnie formy do pieczenia.
Na wyłożoną cebulę z pieczarkami układamy bioderka. Na wierzchu układamy połówki ziemniaków.
Pieczemy 70-80 minut w 180 stopniach Celsjusza z termoobiegiem na grzałki góra/dół. Pieczemy na rumiany kolor do miękkości mięsa.
Upieczone bioderka podajemy na gorąco z upieczonymi ziemniakami, pomidorkami koktajlowymi.
lub korniszonami i ostrymi papryczkami cherry. Smacznego !!!