Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bioderka z kurczaka w ziołach z cebulą, pieczarkami i ziemniakami, pieczone w piekarniku.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 464
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 464
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Bioderka z kurczaka czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Dokładnie nacieramy wszystkimi przyprawami, pokrojonym czosnkiem i polewamy olejem, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, skrapiamy olejem i mieszamy. Wymieszaną cebulę z pieczarkami równomiernie układamy na dnie formy do pieczenia.
Na wyłożoną cebulę z pieczarkami układamy bioderka. Na wierzchu układamy połówki ziemniaków.
Pieczemy 70-80 minut w 180 stopniach Celsjusza z termoobiegiem na grzałki góra/dół. Pieczemy na rumiany kolor do miękkości mięsa.
Upieczone bioderka podajemy na gorąco z upieczonymi ziemniakami, pomidorkami koktajlowymi.
lub korniszonami i ostrymi papryczkami cherry. Smacznego !!!