Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bioderka z kurczaka w ziołach z cebulą, pieczarkami i ziemniakami, pieczone w piekarniku.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 825
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1288
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 825
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1288
Składniki
Bioderka z kurczaka czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Dokładnie nacieramy wszystkimi przyprawami, pokrojonym czosnkiem i polewamy olejem, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, skrapiamy olejem i mieszamy. Wymieszaną cebulę z pieczarkami równomiernie układamy na dnie formy do pieczenia.
Na wyłożoną cebulę z pieczarkami układamy bioderka. Na wierzchu układamy połówki ziemniaków.
Pieczemy 70-80 minut w 180 stopniach Celsjusza z termoobiegiem na grzałki góra/dół. Pieczemy na rumiany kolor do miękkości mięsa.
Upieczone bioderka podajemy na gorąco z upieczonymi ziemniakami, pomidorkami koktajlowymi.
lub korniszonami i ostrymi papryczkami cherry. Smacznego !!!