Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie na niedzielny obiad. Mięso jest smaczne i kruche, a sos, kasza oraz surówka w sam raz do niego pasuje.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Składniki
Grzyby namoczyć na noc. Schab umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Rozbić tłuczniem prawie jak na schabowy. Posypać solą, pieprzem i papryką. Obsmażyć na patelni na oleju z obu stron. W rondlu zeszklić na odrobinie oleju pokrojoną cebulę i czosnek. Przełożyć do rondla schab. Dorzucić ziele angielskie i listki laurowe. Dodać grzyby wraz z wodą w której się moczyły. Rondel przykryć pokrywą i dusić aż do miękkości mięsa. U mnie to około 1,5 godziny. W razie potrzeby dodać gorącej, przegotowanej wody. Pod koniec duszenia nabrać do miseczki dwie chochelki wywaru. Przestudzić i dodać do niego mąkę. Rozprowadzić aby zlikwidować grudki. Dodać jogurt i jeszcze raz wymieszać. Wlać do rondla, zamieszać i zagotować.
W oddzielnym garnku ugotować kaszę.
Przygotowane na surówkę ugotowane buraki, jabłko i obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać sól, pieprz, cukier, jogurt i wszystko wymieszać.