Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie na niedzielny obiad. Mięso jest smaczne i kruche, a sos, kasza oraz surówka w sam raz do niego pasuje.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 94
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 971
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 40
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 94
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 971
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 40
Składniki
Grzyby namoczyć na noc. Schab umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Rozbić tłuczniem prawie jak na schabowy. Posypać solą, pieprzem i papryką. Obsmażyć na patelni na oleju z obu stron. W rondlu zeszklić na odrobinie oleju pokrojoną cebulę i czosnek. Przełożyć do rondla schab. Dorzucić ziele angielskie i listki laurowe. Dodać grzyby wraz z wodą w której się moczyły. Rondel przykryć pokrywą i dusić aż do miękkości mięsa. U mnie to około 1,5 godziny. W razie potrzeby dodać gorącej, przegotowanej wody. Pod koniec duszenia nabrać do miseczki dwie chochelki wywaru. Przestudzić i dodać do niego mąkę. Rozprowadzić aby zlikwidować grudki. Dodać jogurt i jeszcze raz wymieszać. Wlać do rondla, zamieszać i zagotować.
W oddzielnym garnku ugotować kaszę.
Przygotowane na surówkę ugotowane buraki, jabłko i obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać sól, pieprz, cukier, jogurt i wszystko wymieszać.