Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bitki w sosie własnym"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101554
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1977
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5833
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5839
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101554
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1977
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5833
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5839
Składniki
Mięso umyj, osusz, usuń błonki. Pokrój na półtora cm plastry, lekko rozbij. Natrzyj przyprawą do mięsa wieprzowego, ew. oprósz solą i pieprzem. Bitki obtocz w mące. Cebule i czosnek obierz. Cebule pokrój w piórka, czosnek posiekaj. 2 Olej rozgrzej w rondlu, obsmaż bitki na złotobrązowy kolor z obydwu stron. Wyjmij z rondla. Włóż cebule i czosnek, zeszklij. Dodaj mięso, wlej ok. pół litra gorącej wody, posyp przyprawami. Duś pod przykryciem na małym ogniu do miękkości, około 50 minut.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>
czas przygotowania 65 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie