Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bitki w sosie własnym"
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 45
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 143
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 45
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 143
Składniki
Mięso umyj, osusz, usuń błonki. Pokrój na półtora cm plastry, lekko rozbij. Natrzyj przyprawą do mięsa wieprzowego, ew. oprósz solą i pieprzem. Bitki obtocz w mące. Cebule i czosnek obierz. Cebule pokrój w piórka, czosnek posiekaj. 2 Olej rozgrzej w rondlu, obsmaż bitki na złotobrązowy kolor z obydwu stron. Wyjmij z rondla. Włóż cebule i czosnek, zeszklij. Dodaj mięso, wlej ok. pół litra gorącej wody, posyp przyprawami. Duś pod przykryciem na małym ogniu do miękkości, około 50 minut.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>
czas przygotowania 65 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie