Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki wieprzowe w sosie koperkowym

Bitki wieprzowe w sosie koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2703

Dodano:

Odsłon: 3137

Lekkostrawne duszone bitki z dodatkiem wiosennej nuty

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w pastry o grubości ok. 2cm.
    Lekko rozbijamy tluczkiem.
    Przekładamy do garnka.

  2. Zalewamy wodą aż przykryje mięso.
    Dusimy na niewielkim ogniu, aż będą miekkie.
    W międzyczasie dodajemy przyprawy.
    ok. 15 minut przed końcem siekamy koperek i dodajemy do całości.
    Na koniec zaprawiamy sos mąką i zagotowujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń