Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawne duszone bitki z dodatkiem wiosennej nuty
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1158
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 2955
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1158
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 2955
Składniki
Mięso kroimy w pastry o grubości ok. 2cm. Lekko rozbijamy tluczkiem. Przekładamy do garnka.
Zalewamy wodą aż przykryje mięso. Dusimy na niewielkim ogniu, aż będą miekkie. W międzyczasie dodajemy przyprawy. ok. 15 minut przed końcem siekamy koperek i dodajemy do całości. Na koniec zaprawiamy sos mąką i zagotowujemy.