Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawne duszone bitki z dodatkiem wiosennej nuty
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 869
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 817
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 469
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 869
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 817
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 469
Składniki
Mięso kroimy w pastry o grubości ok. 2cm. Lekko rozbijamy tluczkiem. Przekładamy do garnka.
Zalewamy wodą aż przykryje mięso. Dusimy na niewielkim ogniu, aż będą miekkie. W międzyczasie dodajemy przyprawy. ok. 15 minut przed końcem siekamy koperek i dodajemy do całości. Na koniec zaprawiamy sos mąką i zagotowujemy.