Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawne duszone bitki z dodatkiem wiosennej nuty
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 26
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2603
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 755
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14054
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 26
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2603
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 755
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14054
Składniki
Mięso kroimy w pastry o grubości ok. 2cm. Lekko rozbijamy tluczkiem. Przekładamy do garnka.
Zalewamy wodą aż przykryje mięso. Dusimy na niewielkim ogniu, aż będą miekkie. W międzyczasie dodajemy przyprawy. ok. 15 minut przed końcem siekamy koperek i dodajemy do całości. Na koniec zaprawiamy sos mąką i zagotowujemy.