Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna kuchnia polska, odrobine zmodyfikowana ;)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5844
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9675
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 304
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5844
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9675
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 304
Składniki
Z udźca ostrym nożem wykroić ok 10 bardzo cienkich plastrów, rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą, doprawić z obu stron pieprzem, smażyć szybko na gorącym oleju do zrumienienia, odłożyć do garnka, trzymać w cieple. Grzyby namoczyć zagotowaną wodą przez 2-3 h.
Na pozostałym oleju na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, przełożyć do garnka z mięsem, tłuszcz z patelni zalać 1 szklanką wody, łopatką zebrać cały smak z patelni, dodać do garnka.
Zagotować w czajniku wodę ok 1 l., wlać do garnka z przygotowanym mięsem oraz cebulą, wrzucić 2 kostki rosołowe, koncentrat pomidorowy, musztardę oraz przyprawy (jałowiec zmiażdżony), dodać poszatkowane grzyby.
Dusić ok 1.5 h na wolnym ogniu, do miękkości.
Najlepiej smakują z kopytkami polanymi powstałym sosem, surówka wedle gustu. Smacznego!