Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna kuchnia polska, odrobine zmodyfikowana ;)
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14731
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3173
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 166
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 1523
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 341
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14731
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3173
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 166
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 1523
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 341
Składniki
Z udźca ostrym nożem wykroić ok 10 bardzo cienkich plastrów, rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą, doprawić z obu stron pieprzem, smażyć szybko na gorącym oleju do zrumienienia, odłożyć do garnka, trzymać w cieple. Grzyby namoczyć zagotowaną wodą przez 2-3 h.
Na pozostałym oleju na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, przełożyć do garnka z mięsem, tłuszcz z patelni zalać 1 szklanką wody, łopatką zebrać cały smak z patelni, dodać do garnka.
Zagotować w czajniku wodę ok 1 l., wlać do garnka z przygotowanym mięsem oraz cebulą, wrzucić 2 kostki rosołowe, koncentrat pomidorowy, musztardę oraz przyprawy (jałowiec zmiażdżony), dodać poszatkowane grzyby.
Dusić ok 1.5 h na wolnym ogniu, do miękkości.
Najlepiej smakują z kopytkami polanymi powstałym sosem, surówka wedle gustu. Smacznego!