Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam kawałek karczku, więc wykorzystałam go do zrobienia bitek w sosie paprykowym. Danie smaczne i sycące. Ja podałam go z ziemniakami, ale doskonale bitki będą się też komponowały z kaszą i ulubioną surówką
Przepis dnia
Pyszne roladki z aromatem jesieni:)))
Odsłon: 36058
Delikatne mięsko, oczywiście z pure i ćwikłą!
Odsłon: 15893
Niezwykle prosty przepis, w którym pokazuję jak krok po kroku przygotować zdr...
Odsłon: 259
Niezwykle prosty przepis, w którym pokazuję jak krok po kroku przygotować zdr...
Odsłon: 259
Składniki
Karkówkę kroimy w niezbyt grube plastry i lekko rozbijamy z obu stron. Mięso solimy i oprószamy pieprzem
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim z obu stron mięso, aż się zrumieni
Zrumienione plastry karkówki przekładamy do gotującej się wody i gotujemy pod przykryciem ok 20 minut
Następnie do mięsa dodajemy drobno pokrojoną paprykę i gotujemy kolejne 20 minut. Jeśli zbyt dużo wody odparuje uzupełniamy jej ilość
Sos doprawiamy solą i mieloną papryką. Dodajemy zielony groszek i gotujemy ok 10 minut
W niewielkiej ilości wody rozprowadzamy mąkę ( tak aby nie było grudek ) i wlewamy do sosu mieszając go. Zagotowujemy
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sznycel wiedeński
Dania główne
Rosół z kaczki
Dania główne
Pieczone kotlety z kurczaka z warzywami
Dania główne
Zapiekanka z zupek chińskich
Sznycel wiedeński
Sznycel wiedeński z cielęciny jest bardzo delikatny i soczysty. Najlepiej sma...
Odsłon: 1094
Rosół z kaczki
Pyszny rosół, idealne na obiad.
Odsłon: 83