Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam soczyste bitki z karczku duszone w cebuli, podane z ziemniakami posypanymi koprem oraz z surówką warzywną ze słoika.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 425
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2263
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1006
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 425
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2263
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1006
Składniki
Wymyty i pokrojony w 5 plastrów karczek umieszczamy w folii i tłuczemy z obu stron tłuczkiem do mięsa. Utłuczone plastry karczku solimy i pieprzymy z obu stron.
Smażymy na patelni z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie wykładamy je na talerz.
Kroimy cebulę w piórka, lekko solimy by zmiękła, smażymy na wolnym ogniu do momentu aż będzie miękka. W między czasie gdy smaży się cebula, gotujemy ziemniaki.
Na patelnię z usmażoną cebulą układamy ponownie kawałki usmażonych plastrów karczku, dusimy razem z cebulą chwilę.
Usmażone plastry karczku układamy na talerze, obok nakładamy ziemniaki oprószone koprem i sałatkę warzywną ze słoika (domowego wyrobu). Smacznego!!!