Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki z pieczarkami

Bitki z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1008 Ocena: 12436

Dodano:

Odsłon: 18636

Czy macie ochotę na bitki z szynki wieprzowej w aromatycznym sosie z grzybami?

Składniki

  • 1 szynka wieprzowa
  • 1 cebula
  • ½ kg pieczarek
  • 1 łyżka musztardy
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 kostka rosołowa lub bulion
  • Szczypta czosnku
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bitki z pieczarkami

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w dwu centymetrowe plastry, rozbijamy, solimy, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy solą oraz pieprzem
    3. Pod koniec smażenia dodajemy musztardę, ketchup, sos sojowy, kostkę rosołową, czosnek oraz chili. Podlewamy ½ szklanki wody i gotujemy.

  3. 4. Mięso łączymy z sosem.
    5. Gotowe.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń