Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i można jeść z ziemniakami, ryżem, makaronem, lub chlebem. Jednym słowem uniwersalne.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35615
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1180
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5951
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35615
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1180
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5951
        
        
                Składniki
Mięso kroimy na plastry i delikatnie rozbijamy ręką, na patelni roztapiamy masło z odrobiną oleju, to żeby się nie przypalało podpiekamy mięso z obu stron i zdejmujemy z patelni.
Na ten sam tłuszcz dajemy cebulkę, czosnek i lekko obsmażamy, dorzucamy pokrojone pieczarki, posypujemy wegetą i słodką papryką. Gdy pieczarki zmniejszą objętość, dodajemy podpieczone mięso, oraz pokrojony drobno seler, posypujemy kminkiem mielonym i dusimy ok. 15 minut co chwilę mieszając i podlewając wodą.
Śmietanę, mąkę, chrzan, sok z cytryny i musztardę dokładnie mieszamy i wlewamy do mięsa, doprawiamy solą, pieprzem.
Podajemy z czym chcemy, bo pasuje do ziemniaków, ryżu, makaronu, czy chleba :)