Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i mięciutkie Przepis znalazłam w książeczce " Przyślij przepis"
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27425
Polecam, pychota.
Odsłon: 291
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 179
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27425
Polecam, pychota.
Odsłon: 291
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 179
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek, lekko ubijamy z cukrem. Gdy masa jajeczna stanie się puszysta dodajemy mleko i śmietanę i dalej ubijamy, aż składniki się połączą. Do masy wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywna pianę ze szczyptą soli. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju, rumieniąc z obu stron. Podajemy z cukrem pudrem lub ulubionym dżemem.