Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mleka, mąki, drożdży i jajek możemy stworzyć placuszki, które z dodatkiem śmietany lub sosu stanowić będą pyszne i bardzo syte danie.
miska x2, szpatułka, patelnia
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45628
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23118
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1294
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45628
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23118
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1294
Składniki
Z lekko podgrzanego mleka, drożdży i 200 g mąki przygotować rozczyn w misce, wymieszać, po czym zostawić go na godzinę do wyrośnięcia.
Utrzepać jajka w drugiej misce. Po wyrośnięciu ciasta dodać resztę mąki, utarte jajka oraz roztopione masło. Wyrobić ciasto szpatułką i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzać olej, a następnie za pomocą łyżki nakładać ciasto formując placuszki. Smażyć z obu stron do zarumienienia. Smacznego! :)