Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mleka, mąki, drożdży i jajek możemy stworzyć placuszki, które z dodatkiem śmietany lub sosu stanowić będą pyszne i bardzo syte danie.
miska x2, szpatułka, patelnia
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 863
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 261
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31507
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 863
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 261
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31507
Składniki
Z lekko podgrzanego mleka, drożdży i 200 g mąki przygotować rozczyn w misce, wymieszać, po czym zostawić go na godzinę do wyrośnięcia.
Utrzepać jajka w drugiej misce. Po wyrośnięciu ciasta dodać resztę mąki, utarte jajka oraz roztopione masło. Wyrobić ciasto szpatułką i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzać olej, a następnie za pomocą łyżki nakładać ciasto formując placuszki. Smażyć z obu stron do zarumienienia. Smacznego! :)