Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mleka, mąki, drożdży i jajek możemy stworzyć placuszki, które z dodatkiem śmietany lub sosu stanowić będą pyszne i bardzo syte danie.
miska x2, szpatułka, patelnia
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1457
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231842
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4999
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1457
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231842
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4999
Składniki
Z lekko podgrzanego mleka, drożdży i 200 g mąki przygotować rozczyn w misce, wymieszać, po czym zostawić go na godzinę do wyrośnięcia.
Utrzepać jajka w drugiej misce. Po wyrośnięciu ciasta dodać resztę mąki, utarte jajka oraz roztopione masło. Wyrobić ciasto szpatułką i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzać olej, a następnie za pomocą łyżki nakładać ciasto formując placuszki. Smażyć z obu stron do zarumienienia. Smacznego! :)