Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mleka, mąki, drożdży i jajek możemy stworzyć placuszki, które z dodatkiem śmietany lub sosu stanowić będą pyszne i bardzo syte danie.
miska x2, szpatułka, patelnia
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Składniki
Z lekko podgrzanego mleka, drożdży i 200 g mąki przygotować rozczyn w misce, wymieszać, po czym zostawić go na godzinę do wyrośnięcia.
Utrzepać jajka w drugiej misce. Po wyrośnięciu ciasta dodać resztę mąki, utarte jajka oraz roztopione masło. Wyrobić ciasto szpatułką i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzać olej, a następnie za pomocą łyżki nakładać ciasto formując placuszki. Smażyć z obu stron do zarumienienia. Smacznego! :)