Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...czyli ukraińskie, rosyjskie i białoruskie racuchy z tym, że bez nadzienia i bardziej pulchne od naszych. Lekkie, przyjemne ciasto. Moje dziecko zjadło z dokładką.
Mikser ręczny, rózga kuchenna, małe sitko.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 29
Ravioli z grzybami to idealne połączenie prostoty i wyrafinowania, które będz...
Odsłon: 1568
Tarta serowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zakochasz się w delikatnym,...
Odsłon: 1917
Pierwsze kulinarne kroki często zaczynają się od jajecznicy i naleśników – al...
Odsłon: 3928
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 29
Ravioli z grzybami to idealne połączenie prostoty i wyrafinowania, które będz...
Odsłon: 1568
Tarta serowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zakochasz się w delikatnym,...
Odsłon: 1917
Pierwsze kulinarne kroki często zaczynają się od jajecznicy i naleśników – al...
Odsłon: 3928
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.
Żółtka ucieramy z cukrami i dodajemy do mąki.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy je do mąki i żółtek razem z zsiadłym mlekiem.
Wszystko razem delikatnie mieszamy na puszystą i gładką masę.
Rozgrzewamy mocno olej, nabieramy lyżką porcję ciasta i tak dwa razy na jedną porcję. Kładziemy na olej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z cukrem pudrem lub ulubionym dżemem.