Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...czyli ukraińskie, rosyjskie i białoruskie racuchy z tym, że bez nadzienia i bardziej pulchne od naszych. Lekkie, przyjemne ciasto. Moje dziecko zjadło z dokładką.
Mikser ręczny, rózga kuchenna, małe sitko.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1035
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4436
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2927
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38755
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1035
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4436
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2927
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38755
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.
Żółtka ucieramy z cukrami i dodajemy do mąki.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy je do mąki i żółtek razem z zsiadłym mlekiem.
Wszystko razem delikatnie mieszamy na puszystą i gładką masę.
Rozgrzewamy mocno olej, nabieramy lyżką porcję ciasta i tak dwa razy na jedną porcję. Kładziemy na olej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z cukrem pudrem lub ulubionym dżemem.