Do góry

Dania główne Przepis na:

Bliny królewskie

Bliny królewskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13387

Dodano:

Odsłon: 48629

Przepis znaleziony w starej gazecie.Sprawdzony i godny polecenia.

Składniki

  • ziemniaki surowe, 1 kg
  • cebula, 1
  • jajka, 3
  • maka kukurydziana, 4 łyzki
  • sól,pieprz, do smaku
  • mieso mielone tak jak na kotlety mielone, 70 dkg
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki przygotowac tak jak na placki ziemniaczane,dokładnie wymieszać

  2. mieso doprawic tak jak na kotlety mielone

  3. na gorącym oleju usmażyć placki,lekko je zrumienić

  4. z masy miesnej uformować płaskie kotleciki i wkładac je miedzy dwa placki,tak przygotowane bliny zapiekac w piekarniku 20-25 minut

  5. ja pod sam koniec zapiekania polałam bliny sosem pomidorowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 20 września 2013 Smaczne danie, tylko nazwa nie odpowienia. Bliny maja ksztalt nalesnikow i nigdy nie robia sie z ziemniakow tylko z ciasta z dodatkiem drozdzy. A to sa bardzo smaczne placki z miesem. Czesto robie takie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 14 kwietnia 2011 Zgzdzam się z innymi,jest Pani mistrzynią kuchni.Pozdrawiam.Ten przepis do ulubionych.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolakamil140981 18 sierpnia 2010 Niedawno zrobiłam mężusiowi na obiad i był zachwycony,do sosiku pomidorowego dodałam koperek i wyszło naprawdę wyśmienite a co do serka to na drugi raz musze wypróbowac ale zapewnie będzie jeszcze smaczniejsze danie SAME PYSZNOŚCI

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdaniel 17 sierpnia 2010 sa pyszne tez takie robie tylko miedzy placki a mieso wkladam plastry sera zoltego, on sie roztopi w czasie zapiekania i sa naprawde pyszne wtedy, pozdrawiam Jagoda serdecznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 30 lipca 2010 Robimy cienkie kotleciki z surowego miesa i wkładamy je miedzy dwa usmazone placki ,potem zapiekamy.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 29 lipca 2010 mam pytanie . Mieso wkladamy nie pieczone ,wkladamy pomiedzy bliny mieso surowe i zaoiekamy w piekarniku.....Tak?????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 29 lipca 2010 anetalive- no to jest nas więcej ...(jako wiernych fanek Jagody)
Jagodo , Jagodo i jak tu przy Tobie zeszczupleć......takich pyszności po prostu żal nie robić. Pyszne- było wczoraj na obiad.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 28 lipca 2010 Takie znane, a takie inne...w ulubionych.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń