Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne racuchy z jabłkami to uniwersalny i prosty pomysł na smaczy obiad dla dzieci i dorosłych, świetnie smakują również z innymi owocami podane na gorąco i obficie posypane cukrem pudrem.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 43
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 12
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 28
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 304
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2527
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 43
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 12
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 28
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 304
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2527
Składniki
Do dużej miski wlewamy kefir, dodajemy jajka, wsypujemy mąkę, sól, cukier oraz proszek do pieczenia i wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Obrane jabłka kroimy w niewielką kostkę a następnie łączymy je z wcześniej przygotowanym ciastem. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy niewielkie racuchy z obu stron na złoty kolor a po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe racuszki, obficie posypujemy cukrem pudrem.