Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne racuchy z jabłkami to uniwersalny i prosty pomysł na smaczy obiad dla dzieci i dorosłych, świetnie smakują również z innymi owocami podane na gorąco i obficie posypane cukrem pudrem.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 104
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9353
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1147
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 104
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9353
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1147
Składniki
Do dużej miski wlewamy kefir, dodajemy jajka, wsypujemy mąkę, sól, cukier oraz proszek do pieczenia i wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Obrane jabłka kroimy w niewielką kostkę a następnie łączymy je z wcześniej przygotowanym ciastem. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy niewielkie racuchy z obu stron na złoty kolor a po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe racuszki, obficie posypujemy cukrem pudrem.