Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób w pełni, proponuję więc pyszne i zdrowe danie wegetariańskie z jego dodatkiem:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1100
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2878
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 971
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14712
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1100
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2878
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 971
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14712
Składniki
Bób zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania lekko solimy. Studzimy i obieramy z łupinek.
Cebulę kroimy w piórka, czosnek drobno siekamy, pomidory kroimy w kostkę wraz ze skórką. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła, dodajemy cebulę, czosnek i 1 łyżeczkę oregano, szklimy około 5 minut. Następnie dodajemy pomidory wymieszane z bazylią. Smażymy około 5 minut, następnie dodajemy 1 łyżkę masła i bób, doprawiamy drugą łyżeczką oregano oraz solą i pieprzem do smaku, mieszamy i smażymy kolejne 5 minut. Następnie dodajemy ugotowany i odcedzony makaron, mieszamy i smażymy jeszcze około 2-3 minuty. Przekładamy na talerze i posypujemy natką pietruszki. Smacznego:)