Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób w pełni, proponuję więc pyszne i zdrowe danie wegetariańskie z jego dodatkiem:)
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 130
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3746
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 166
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 130
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3746
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 166
Składniki
Bób zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania lekko solimy. Studzimy i obieramy z łupinek.
Cebulę kroimy w piórka, czosnek drobno siekamy, pomidory kroimy w kostkę wraz ze skórką. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła, dodajemy cebulę, czosnek i 1 łyżeczkę oregano, szklimy około 5 minut. Następnie dodajemy pomidory wymieszane z bazylią. Smażymy około 5 minut, następnie dodajemy 1 łyżkę masła i bób, doprawiamy drugą łyżeczką oregano oraz solą i pieprzem do smaku, mieszamy i smażymy kolejne 5 minut. Następnie dodajemy ugotowany i odcedzony makaron, mieszamy i smażymy jeszcze około 2-3 minuty. Przekładamy na talerze i posypujemy natką pietruszki. Smacznego:)