Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób w pełni, proponuję więc pyszne i zdrowe danie wegetariańskie z jego dodatkiem:)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Bób zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania lekko solimy. Studzimy i obieramy z łupinek.
Cebulę kroimy w piórka, czosnek drobno siekamy, pomidory kroimy w kostkę wraz ze skórką. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła, dodajemy cebulę, czosnek i 1 łyżeczkę oregano, szklimy około 5 minut. Następnie dodajemy pomidory wymieszane z bazylią. Smażymy około 5 minut, następnie dodajemy 1 łyżkę masła i bób, doprawiamy drugą łyżeczką oregano oraz solą i pieprzem do smaku, mieszamy i smażymy kolejne 5 minut. Następnie dodajemy ugotowany i odcedzony makaron, mieszamy i smażymy jeszcze około 2-3 minuty. Przekładamy na talerze i posypujemy natką pietruszki. Smacznego:)