Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna rolada na niedzielny obiad
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 105
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 105
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
Z boczku odciąć skórę. Mięso natrzeć solą i pieprzem, odstawić na ok. 2 godziny w chłodne miejsce Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwiartki, białą część pora oczyścić opłukać i pokroić w krążki. Pieczarki krótko podsmażyć na maśle i odstawić do ostudzenie.
Do mięsa mielonego dodać pieczarki, por, jajko, sól, pieprz i roztarty rozmaryn, całość starannie wyrobić na jednolitą masę. Piekarnik rozgrzać do 180°C Na boczek wyłożyć farsz i zrolować. Ciasno owinąć bawełnianą nicią, natrzeć estragonem i oregano.
Boczek włożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem i wstawić do piekarnika. Piec ok 1,5 godziny, od czasu do czasu skrapiając wodą i sosem wytworzonym w trakcie pieczenia. Z wystudzonego boczku zdjąć nitkę. Roladę pokroić w plastry.