Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna rolada na niedzielny obiad
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26037
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3554
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1459
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26037
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3554
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1459
Składniki
Z boczku odciąć skórę. Mięso natrzeć solą i pieprzem, odstawić na ok. 2 godziny w chłodne miejsce Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwiartki, białą część pora oczyścić opłukać i pokroić w krążki. Pieczarki krótko podsmażyć na maśle i odstawić do ostudzenie.
Do mięsa mielonego dodać pieczarki, por, jajko, sól, pieprz i roztarty rozmaryn, całość starannie wyrobić na jednolitą masę. Piekarnik rozgrzać do 180°C Na boczek wyłożyć farsz i zrolować. Ciasno owinąć bawełnianą nicią, natrzeć estragonem i oregano.
Boczek włożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem i wstawić do piekarnika. Piec ok 1,5 godziny, od czasu do czasu skrapiając wodą i sosem wytworzonym w trakcie pieczenia. Z wystudzonego boczku zdjąć nitkę. Roladę pokroić w plastry.