Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
polędwicę kroimy w paski, cebulę w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki
w szerokim rondlu rozgrzewamy dwie łyżki oleju i, jak już będzie bardzo gorący, obsmażamy szybko polędwicę, aż się ładnie zrumieni, wyjmujemy na talerz
teraz do tego samego rondla dolewamy resztę oleju, wrzucamy cebulę, smażymy, aż się zeszkli, wrzucamy pieczarki i dusimy, aż odparuje cały płyn
do uduszonych pieczarek dodajemy polędwicę, pomidory z puszki, bulion, musztardę, obie papryki i sól, gotujemy ok 10 min (aż mięso będzie miękkie), na koniec jeszcze ewentualnie doprawiamy i gotowe, smacznego ;-)
jeżeli polędwica wołowa okaże się drastycznie droga (a zapewne tak się okaże ;-), to możemy ją podmienić na polędwicę wieprzową, tylko pamiętajmy, że ona musi się gotować nieco dłużej