Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2537
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1620
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11190
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2537
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1620
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11190
Składniki
polędwicę kroimy w paski, cebulę w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki
w szerokim rondlu rozgrzewamy dwie łyżki oleju i, jak już będzie bardzo gorący, obsmażamy szybko polędwicę, aż się ładnie zrumieni, wyjmujemy na talerz
teraz do tego samego rondla dolewamy resztę oleju, wrzucamy cebulę, smażymy, aż się zeszkli, wrzucamy pieczarki i dusimy, aż odparuje cały płyn
do uduszonych pieczarek dodajemy polędwicę, pomidory z puszki, bulion, musztardę, obie papryki i sól, gotujemy ok 10 min (aż mięso będzie miękkie), na koniec jeszcze ewentualnie doprawiamy i gotowe, smacznego ;-)
jeżeli polędwica wołowa okaże się drastycznie droga (a zapewne tak się okaże ;-), to możemy ją podmienić na polędwicę wieprzową, tylko pamiętajmy, że ona musi się gotować nieco dłużej