Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 18559
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4358
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1022
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1230
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4212
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 18559
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4358
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1022
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1230
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4212
Składniki
polędwicę kroimy w paski, cebulę w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki
w szerokim rondlu rozgrzewamy dwie łyżki oleju i, jak już będzie bardzo gorący, obsmażamy szybko polędwicę, aż się ładnie zrumieni, wyjmujemy na talerz
teraz do tego samego rondla dolewamy resztę oleju, wrzucamy cebulę, smażymy, aż się zeszkli, wrzucamy pieczarki i dusimy, aż odparuje cały płyn
do uduszonych pieczarek dodajemy polędwicę, pomidory z puszki, bulion, musztardę, obie papryki i sól, gotujemy ok 10 min (aż mięso będzie miękkie), na koniec jeszcze ewentualnie doprawiamy i gotowe, smacznego ;-)
jeżeli polędwica wołowa okaże się drastycznie droga (a zapewne tak się okaże ;-), to możemy ją podmienić na polędwicę wieprzową, tylko pamiętajmy, że ona musi się gotować nieco dłużej