Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz węgierską kuchnię? Wybierz się w kulinarną podróż i przygotuj smakowity bogracz. To zupa na bazie mięsa, czerwonej i żółtej papryki, marchwi i cebuli. Nie brakuje w niej również aromatycznych przypraw. Możesz podawać ją z dodatkiem chrupiącego chlebem. Pyszny obiad dla całej rodziny gotowy!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 652
Tradycyjny makowiec w prostej i szybkiej odsłonie! Świąteczny wypiek, z które...
Odsłon: 116
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 926
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 652
Tradycyjny makowiec w prostej i szybkiej odsłonie! Świąteczny wypiek, z które...
Odsłon: 116
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 926
Składniki
Mięso umyj i pokrój w mniejsze kawałki.
Obierz warzywa. Marchew pokrój w talarki, papryki i cebule w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry i pokrój w mniejsze części.
Do rozgrzanego garnka wlej oliwę, a następnie podsmaż mięso. Dodaj przyprawy. Do garnka wrzuć marchew, papryki, czosnek i cebule. Smaż całość, aż warzywa się zarumienią. Na koniec dodaj pomidory.
Wszystkie składniki zalej wodą i dokładnie wymieszaj. Duś na małym ogniu przez około godzinę.