Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz węgierską kuchnię? Wybierz się w kulinarną podróż i przygotuj smakowity bogracz. To zupa na bazie mięsa, czerwonej i żółtej papryki, marchwi i cebuli. Nie brakuje w niej również aromatycznych przypraw. Możesz podawać ją z dodatkiem chrupiącego chlebem. Pyszny obiad dla całej rodziny gotowy!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 71
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 115
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 70
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 161
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 45
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 71
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 115
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 70
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 161
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 45
Składniki
Mięso umyj i pokrój w mniejsze kawałki.
Obierz warzywa. Marchew pokrój w talarki, papryki i cebule w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry i pokrój w mniejsze części.
Do rozgrzanego garnka wlej oliwę, a następnie podsmaż mięso. Dodaj przyprawy. Do garnka wrzuć marchew, papryki, czosnek i cebule. Smaż całość, aż warzywa się zarumienią. Na koniec dodaj pomidory.
Wszystkie składniki zalej wodą i dokładnie wymieszaj. Duś na małym ogniu przez około godzinę.