Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny pomysł na obiad :)
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 123
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 150
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 316
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 123
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 150
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 316
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Trzeba pamiętać, że gotuje się on znacznie dłużej niż zwykły ryż.
Cebulę pokroić w pół krążki, a pieczarki w plasterki. Pieczarki można też utrzeć na tarce jeśli się komuś nie chce kroić.
Na patelni rozpuścić olej kokosowy i podsmażyć cebulę, a kiedy cebula będzie już gotowa pieczarki. Podsmażone pieczarki zalać wodą i dusić przez chwilę. Kiedy pieczarki są już miękkie przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Jeśli woda odparuje trzeba ją uzupełnić. Na koniec wystarczy już tylko dodać dwie duże łyżki śmietany.
Kiedy wszystko jest już gotowe wrzuć pokrojony w plasterki oscypek, wszystko wymieszać i nakładać na talerz. Smacznego :)