Do góry

Dania główne Przepis na:

Brązowy ryż z pieczarkami i oscypkiem

Brązowy ryż z pieczarkami i oscypkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 2581

Dodano:

Odsłon: 11715

Szybki i smaczny pomysł na obiad :)

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Brązowy ryż z pieczarkami i oscypkiem

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Trzeba pamiętać, że gotuje się on znacznie dłużej niż zwykły ryż.

  2. Cebulę pokroić w pół krążki, a pieczarki w plasterki. Pieczarki można też utrzeć na tarce jeśli się komuś nie chce kroić.

  3. Na patelni rozpuścić olej kokosowy i podsmażyć cebulę, a kiedy cebula będzie już gotowa pieczarki. Podsmażone pieczarki zalać wodą i dusić przez chwilę. Kiedy pieczarki są już miękkie przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Jeśli woda odparuje trzeba ją uzupełnić. Na koniec wystarczy już tylko dodać dwie duże łyżki śmietany.

  4. Kiedy wszystko jest już gotowe wrzuć pokrojony w plasterki oscypek, wszystko wymieszać i nakładać na talerz.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń