Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne brokuły oblane chrupiącą skórką z wierzchu i delikatnym miąższem w środku ;-)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Brokuły podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie na pół twardo. Odcedź.
W misce wymieszaj wodę z jajkiem, olejem, ziołami prowansalskimi, przyprawą do zup oraz dodaj przesianą mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj najlepiej mikserem tak aby nie porobiły nam się grudki. Dopraw solą i pieprzem.
W garnku rozgrzej mocno olej. Brokuły obtocz w cieście i wrzucaj na rozgrzany olej.
Smaż na złoto-brązowy kolor.
Smacznego !!!