Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne brokuły oblane chrupiącą skórką z wierzchu i delikatnym miąższem w środku ;-)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
Brokuły podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie na pół twardo. Odcedź.
W misce wymieszaj wodę z jajkiem, olejem, ziołami prowansalskimi, przyprawą do zup oraz dodaj przesianą mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj najlepiej mikserem tak aby nie porobiły nam się grudki. Dopraw solą i pieprzem.
W garnku rozgrzej mocno olej. Brokuły obtocz w cieście i wrzucaj na rozgrzany olej.
Smaż na złoto-brązowy kolor.
Smacznego !!!