Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
brokuła w panierce, bardzo smaczna polecam.
Najlepszy domowy przepis na solone śledzie! Przygotowanie składników zajmie t...
Odsłon: 49
Naleśnik sam w sobie króluje na naszych stołach. Dzisiejsze danie bez względu...
Odsłon: 122
Jak przygotować ziemniaki po duńsku? Nie ma jednego, tradycyjnego przepisu na...
Odsłon: 18851
Brukselka to jedno z warzyw szczególnie bogatych w liczne składniki odżywcze....
Odsłon: 109
Najlepszy domowy przepis na solone śledzie! Przygotowanie składników zajmie t...
Odsłon: 49
Naleśnik sam w sobie króluje na naszych stołach. Dzisiejsze danie bez względu...
Odsłon: 122
Jak przygotować ziemniaki po duńsku? Nie ma jednego, tradycyjnego przepisu na...
Odsłon: 18851
Brukselka to jedno z warzyw szczególnie bogatych w liczne składniki odżywcze....
Odsłon: 109
Składniki
Do osolonej gotującej się wody wrzucić brokuł (podzielony na kawałki tzw. różyczki) gotować 5 minut. Następnie odcedzić i chwilkę przestudzić żeby palców nie poparzyć sobie =)
W głębokim talerzu rozbełtać 2 jajka, a na dużym talerzu wysypać bułkę tartą. Teraz na przemian brokuł obtoczyć w jajku i bułce tartej. Gdy cała brokuł będzie gotowa smażyć na patelni grillowej na margarynie (ja smażę na patelni grillowej, ponieważ tłuszcz tak nie wsiąka w panierkę)
Można podawać z sosem czosnkowym lub keczupem. Dobrze smakuje też jako dodatek do obiadu gorąco polecam.
SOS CZOSNKOWY: 3-4 ząbki czosnku, łyżka majonezu, trochę śmietany, Szczypta soli i pieprzu. Spróbować i dosmaczyć jeśli jest potrzeba.