Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
brokuła w panierce, bardzo smaczna polecam.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1008
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2916
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1008
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2916
Składniki
Do osolonej gotującej się wody wrzucić brokuł (podzielony na kawałki tzw. różyczki) gotować 5 minut. Następnie odcedzić i chwilkę przestudzić żeby palców nie poparzyć sobie =)
W głębokim talerzu rozbełtać 2 jajka, a na dużym talerzu wysypać bułkę tartą. Teraz na przemian brokuł obtoczyć w jajku i bułce tartej. Gdy cała brokuł będzie gotowa smażyć na patelni grillowej na margarynie (ja smażę na patelni grillowej, ponieważ tłuszcz tak nie wsiąka w panierkę)
Można podawać z sosem czosnkowym lub keczupem. Dobrze smakuje też jako dodatek do obiadu gorąco polecam.
SOS CZOSNKOWY: 3-4 ząbki czosnku, łyżka majonezu, trochę śmietany, Szczypta soli i pieprzu. Spróbować i dosmaczyć jeśli jest potrzeba.