Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka w trochę innym wydaniu. Nie zmienia to faktu, że jest pyszna.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17346
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 499
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 79
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 189
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 181
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17346
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 499
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 79
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 189
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 181
Składniki
Brukselkę należy umyć i obrać ze zwiędłych liści. Zagotować osoloną wodę i wrzucić do wrzątku brukselkę. Kiedy woda ponownie zagotuje się należy odsączyć brukselkę i przelać ją zimną wodą. Następnie na maśle podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i pokrojoną w talarki kiełbasę. Dodajemy brukselkę, solimy i pieprzymy. Dusimy pod przykryciem ok 35 minut. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.