Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka w trochę innym wydaniu. Nie zmienia to faktu, że jest pyszna.
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 1108
Prosty, smaczny deser jogurtowy. Jogurty połączone z galaretkami i owocami. P...
Odsłon: 79
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 93
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 1108
Prosty, smaczny deser jogurtowy. Jogurty połączone z galaretkami i owocami. P...
Odsłon: 79
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 93
Składniki
Brukselkę należy umyć i obrać ze zwiędłych liści. Zagotować osoloną wodę i wrzucić do wrzątku brukselkę. Kiedy woda ponownie zagotuje się należy odsączyć brukselkę i przelać ją zimną wodą. Następnie na maśle podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i pokrojoną w talarki kiełbasę. Dodajemy brukselkę, solimy i pieprzymy. Dusimy pod przykryciem ok 35 minut. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.