Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników brukselki.Smaczne,aromatyczne danie.Przepis zaczerpnięty z książki "Polubić kapustę":)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 523
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3589
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4358
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30568
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 523
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3589
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4358
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30568
Składniki
Posiekane jajka i ser dobrze wymieszać ze śmietanką,przyprawić solą,pieprzem,cukrem i oregano.
Odsączoną brukselkę ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym,rozłożyć na niej równomiernie sos jajeczno-serowy,posypać bułką tartą,rozłożyć kawałeczki masła i wstawić do piekarnika do 200 st na ok 15-20 min.