Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam odczarować brukselkę, więc przygotowałam ją wraz z moim ulubionym, wędzonym boczkiem i makaronem. Brukselka jest niskokaloryczna i zawiera sporo wit. C. Było warto - spróbujcie sami.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19918
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 499
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 541
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6958
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243739
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19918
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 499
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 541
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6958
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243739
Składniki
Brukselki myjemy, odrywamy odstające, zewnętrzne liście i odcinamy twarde końcówki. Gotujemy w wodzie ok 20-25 minut. Odcedzamy i kroimy na połowki.
W tym samym czasie w osolonej wodzie gotujemy makaron - aż będzie al dente. Odcedzamy.
Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni. Do podsmażonego boczku dodajemy pokrojone brukselki. Podsmażamy ok 10 minut i następnie dodajemy łyżeczkę masła, łyżeczkę miodu, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystko starannie mieszamy, dodajemy ugotowany makaron i smażymy jeszcze kilka minut.
Smacznego :)