Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam odczarować brukselkę, więc przygotowałam ją wraz z moim ulubionym, wędzonym boczkiem i makaronem. Brukselka jest niskokaloryczna i zawiera sporo wit. C. Było warto - spróbujcie sami.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 2966
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 187
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 2966
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 187
Składniki
Brukselki myjemy, odrywamy odstające, zewnętrzne liście i odcinamy twarde końcówki. Gotujemy w wodzie ok 20-25 minut. Odcedzamy i kroimy na połowki.
W tym samym czasie w osolonej wodzie gotujemy makaron - aż będzie al dente. Odcedzamy.
Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni. Do podsmażonego boczku dodajemy pokrojone brukselki. Podsmażamy ok 10 minut i następnie dodajemy łyżeczkę masła, łyżeczkę miodu, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystko starannie mieszamy, dodajemy ugotowany makaron i smażymy jeszcze kilka minut.
Smacznego :)