Do góry

Dania główne Przepis na:

Bruścik cielęcy tradycyjnie:)

Bruścik cielęcy tradycyjnie:)

Autor:

Przepisów i artykułów: 762 Ocena: 14526

Dodano:

Odsłon: 780

Zawsze tak robiłam ten kawałek cielęciny moim dzieciom gdy były małe i teraz też gdy już są dorosłe.Po prostu uwielbiają:)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyty bruścik pokroić na części,obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu.
    Wyjąć do naczynia ,a na tym tłuszczu usmażyć cebulę.
    Usmażone kawałki zalać w rondlu wodą do przykrycia mięska,dodać przyprawy i dusić około 40min,
    Po tym czasie gdy mięso jest miękkie dać cebulę podsmażoną i doprawić do smaku.
    Na końcu dać zahartowaną śmietanę.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń