Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest łatwe do zrobienia. Jest bardzo smaczne i sycące.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 926
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12768
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 926
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12768
Składniki
Do mielonego mięsa dodać świeżo mielony pieprz czarny i sól do smaku. Wymieszać. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Do miseczki wybić jajko dodać łyżkę mleka, sól do smaku i roztrzepać widelcem. Wylać na gorącą patelnie wysmarowaną olejem rzepakowym. Usmażyć placek. Zsunąć na talerz i tak samo postąpić z pozostałymi jajkami. Następnie ,,placki,, smarować cienką warstwą mięsa. Na mięsie ułożyć pokrojonego w kostkę ogórka. Zwinąć w rulon. Rulony ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem rzepakowym. Rulony posmarować śmietaną. Na każdym rulonie ułożyć po trzy kulki mini mozzarelli. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 25 min. Podawać ciepłe na sałacie. Sałata + sok z cytryny + olej lniany + miód + sól do smaku ) Smacznego.