Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest łatwe do zrobienia. Jest bardzo smaczne i sycące.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1281
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 734
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 82
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1281
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 734
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 82
Składniki
Do mielonego mięsa dodać świeżo mielony pieprz czarny i sól do smaku. Wymieszać. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Do miseczki wybić jajko dodać łyżkę mleka, sól do smaku i roztrzepać widelcem. Wylać na gorącą patelnie wysmarowaną olejem rzepakowym. Usmażyć placek. Zsunąć na talerz i tak samo postąpić z pozostałymi jajkami. Następnie ,,placki,, smarować cienką warstwą mięsa. Na mięsie ułożyć pokrojonego w kostkę ogórka. Zwinąć w rulon. Rulony ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem rzepakowym. Rulony posmarować śmietaną. Na każdym rulonie ułożyć po trzy kulki mini mozzarelli. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 25 min. Podawać ciepłe na sałacie. Sałata + sok z cytryny + olej lniany + miód + sól do smaku ) Smacznego.