Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest łatwe do zrobienia. Jest bardzo smaczne i sycące.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12901
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1464
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14174
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5876
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12901
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1464
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14174
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5876
Składniki
Do mielonego mięsa dodać świeżo mielony pieprz czarny i sól do smaku. Wymieszać. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Do miseczki wybić jajko dodać łyżkę mleka, sól do smaku i roztrzepać widelcem. Wylać na gorącą patelnie wysmarowaną olejem rzepakowym. Usmażyć placek. Zsunąć na talerz i tak samo postąpić z pozostałymi jajkami. Następnie ,,placki,, smarować cienką warstwą mięsa. Na mięsie ułożyć pokrojonego w kostkę ogórka. Zwinąć w rulon. Rulony ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem rzepakowym. Rulony posmarować śmietaną. Na każdym rulonie ułożyć po trzy kulki mini mozzarelli. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 25 min. Podawać ciepłe na sałacie. Sałata + sok z cytryny + olej lniany + miód + sól do smaku ) Smacznego.