Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1761
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8315
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 729
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253110
Polecam.
Odsłon: 1408
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1761
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8315
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 729
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253110
Polecam.
Odsłon: 1408
Składniki
Na obiad- bukiet warzyw- powinny składać się sezonowe warzywa, których teraz mamy obfitość. Można użyć dowolnych ulubionych warzyw, ważna jest różnorodność. Cukinie opanierowałam i usmażyłam jak schabowe. Mieszankę pomidorków pokroiłam skropiłam oliwą i cytryną, dodałam cebulę, oliwki i mozarelki, doprawiłam sola i pieprzem. Buraki ugotowałam w mundurkach, pokroiłam z cebulą i doprawiłam octem balsamicznym, oliwą, solą, pieprzem i cukrem: https://smaker.pl/przepis-buraczki-obiadowe,164900,fafiatko.html Ziemniaki w mundurkach ugotowałam i polałam sosem jogurtowo czosnkowym ze szczypiorem, solą i pieprzem. Ogórki pokroiłam na plasterki, wymieszałam ze śmietaną i doprawiłam solą i pieprzem. Fasolkę szparagową ugotowałam i posypałam przyrumienioną bułką tartą z masłem.
Smacznego :)