Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6372
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29700
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6372
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29700
Składniki
Na obiad- bukiet warzyw- powinny składać się sezonowe warzywa, których teraz mamy obfitość. Można użyć dowolnych ulubionych warzyw, ważna jest różnorodność. Cukinie opanierowałam i usmażyłam jak schabowe. Mieszankę pomidorków pokroiłam skropiłam oliwą i cytryną, dodałam cebulę, oliwki i mozarelki, doprawiłam sola i pieprzem. Buraki ugotowałam w mundurkach, pokroiłam z cebulą i doprawiłam octem balsamicznym, oliwą, solą, pieprzem i cukrem: https://smaker.pl/przepis-buraczki-obiadowe,164900,fafiatko.html Ziemniaki w mundurkach ugotowałam i polałam sosem jogurtowo czosnkowym ze szczypiorem, solą i pieprzem. Ogórki pokroiłam na plasterki, wymieszałam ze śmietaną i doprawiłam solą i pieprzem. Fasolkę szparagową ugotowałam i posypałam przyrumienioną bułką tartą z masłem.
Smacznego :)