Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zwykle u mnie nic się nie marnuje i tak właśnie na "oparach" powstało to pyszne jednogarnkowe danie. Zamiast kaszy bulgur można użyć kaszy kuskus ,zamiast moczyć fasolkę możemy użyć tej z puszki (będzie trochę szybciej). Opróżnianie zamrażarki w toku :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 33
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 33
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
Składniki
Fasolę moczymy przez noc ,następnie gotujemy ją w tej samej wodzie w której się moczyła (do miękkości). Następnie osączamy i płuczemy. W garnku szklimy na maśle pokrojoną w piórka białą część pora ,startą na grubych oczkach marchew i zalewamy bulionem ,zagotowujemy. Dodajemy osączoną fasolkę ,gotujemy 5 min. Cielęcinę razem z pokrojoną w kostkę cebulą i posiekanym czosnkiem ,smażymy na łyżce masła. Całość przekładamy do garnka z bulionem ,chwilę gotujemy i wsypujemy kaszę. Zmniejszamy płomień i gotujemy do momentu kiedy kasza spęcznieje i wchłonie cały płyn. Do smaku doprawiamy mieloną wędzoną papryką ,solą oraz pieprzem. Opcjonalnie można dodać odrobinę curry w proszku.