Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne danie na obiad dla każdego.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 71
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18634
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7125
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30752
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 71
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18634
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7125
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30752
Składniki
Wykonanie: Czosnek obrać i posiekać. Marchewkę, seler naciowy i pomidor umyć i oczyścić z pestek. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki a por w cieniutkie krążki. Na dużej patelni rozgrzać masło, podsmażyć czosnek cały czas mieszając, dodać marchewkę, seler i por, przyprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć około 5 minut cały czas mieszając. Dodać posiekaną natkę pietruszki i pieczarki i smażyć około 2 minuty też cały czas mieszają. Do potrawki dodać kaszę bulgur, podlać bulionem, wrzucić listek laurowy, przyprawić do smaku tymiankiem. Całość zagotować, przykryć i gotować około 10 minut, w razie potrzeby podlać odrobiną bulionu. Potrawkę zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 5 minut aż kasza bulgur będzie miękka. Następnie dodać pokrojonego pomidora i połowę parmezanu, wymieszać i podawać na ciepło, przed p[oddanie posypać parmezanem. SMACZNEGO.