Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne danie na obiad dla każdego.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5296
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 848
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11725
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5060
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1314
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5296
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 848
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11725
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5060
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1314
Składniki
Wykonanie: Czosnek obrać i posiekać. Marchewkę, seler naciowy i pomidor umyć i oczyścić z pestek. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki a por w cieniutkie krążki. Na dużej patelni rozgrzać masło, podsmażyć czosnek cały czas mieszając, dodać marchewkę, seler i por, przyprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć około 5 minut cały czas mieszając. Dodać posiekaną natkę pietruszki i pieczarki i smażyć około 2 minuty też cały czas mieszają. Do potrawki dodać kaszę bulgur, podlać bulionem, wrzucić listek laurowy, przyprawić do smaku tymiankiem. Całość zagotować, przykryć i gotować około 10 minut, w razie potrzeby podlać odrobiną bulionu. Potrawkę zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 5 minut aż kasza bulgur będzie miękka. Następnie dodać pokrojonego pomidora i połowę parmezanu, wymieszać i podawać na ciepło, przed p[oddanie posypać parmezanem. SMACZNEGO.