Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne danie na obiad dla każdego.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 32
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 964
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 251
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37435
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 32
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 964
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 251
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37435
Składniki
Wykonanie: Czosnek obrać i posiekać. Marchewkę, seler naciowy i pomidor umyć i oczyścić z pestek. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki a por w cieniutkie krążki. Na dużej patelni rozgrzać masło, podsmażyć czosnek cały czas mieszając, dodać marchewkę, seler i por, przyprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć około 5 minut cały czas mieszając. Dodać posiekaną natkę pietruszki i pieczarki i smażyć około 2 minuty też cały czas mieszają. Do potrawki dodać kaszę bulgur, podlać bulionem, wrzucić listek laurowy, przyprawić do smaku tymiankiem. Całość zagotować, przykryć i gotować około 10 minut, w razie potrzeby podlać odrobiną bulionu. Potrawkę zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 5 minut aż kasza bulgur będzie miękka. Następnie dodać pokrojonego pomidora i połowę parmezanu, wymieszać i podawać na ciepło, przed p[oddanie posypać parmezanem. SMACZNEGO.