Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj do wypróbowania przepisu na burgera drwala inspirowanego popularną kanapką z McDonald's czyli pyszne i sycące danie, idealne dla wielbicieli fast foodów. Takie burgery mogą również stanowić szybkie i proste w przygotowaniu danie obiadowe.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Składniki
Do miseczki przekładamy keczup, dodajemy majonez oraz musztardę i wszystko dokładnie mieszamy.
Ser camembert przekrawamy wzdłuż na pół, każdy krążek sera obtaczamy w bułce tartej a następnie w rozkłóconym jajku, czynność tę powtarzamy 2-3 krotnie. Tak przygotowane krążki sera smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoty kolor. Po usmażenia ser odsączamy na papierowym ręczniku.
Mielone mięso przekładamy do miski przyprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Z mięsnej masy formujemy 2 kule, które następnie spłaszczamy dłonią. Tak przygotowane mięso smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor, po około 3-4 minuty w zależości od gruboścoi hamburgerów. Usmażone kotlety odsączamy z nadmiaru tłusczu na papierowym ręczniku.
Na tej samej patelni po kotletach podsmazamy plastry boczku po kilka sekund z obu stron, aż delikatnie się przyrumienią, po czym zdejmujemy z ognia i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku
Bułki przekrawamy wzdłuż na pół, po czym wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C. i podpiekamy kilka minut. Następnie na każdej dolnej części bułki rozsmarowujemy porcję sosu. Na sosie umieszczamy kolejno: podsmażony ser, plastry boczku, kotleta, porcję sałaty lodowej oraz niewielką ilość prażonej cebulki. Górną część bułki smarujemy sosem i zamykamy nią burgera. Tak przygotowaną kanapkę od razu podajemy.