Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jako przekąska, albo do obiadu.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35703
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1208
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6012
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35703
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1208
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6012
        
        
                Składniki
Ser zetrzeć na tarce jarzynowej.
Kalafior, pokroić na różyczki i umyć. Obgotować w osolonej wodzie ok. 10 min.Odcedzić i zmiksować.
Przyprawić solą, pieprzem i chili.Dodać 1/4 startego sera i wymieszać.
Paprykę pokroić na ok.centymetrowe plastry.Oczyścić i ułożyć na posmarowanej blaszce.
Połowę puree kalafiorowego włożyć między okręgi papryki.
Mięso przyprawić Vegetą, sola, pieprzem, papryką,czosnkiem granulowanym i dodać 1/4 sera. Wymieszać i podzielić na tyle samo części ile mamy kręgów papryki. Z mięsa uformować burgery i obtaczać w tartej bułce.
Podsmażyć kotlety z obu stron.
Burgery ułożyć w środki papryk, na puree. Przykryć resztą puree kalafiorowego.Na górę wyłożyć resztę sera.
Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180 * na 40 min.
Można podawać polane ketchupem, jako przekąska, albo do obiadu z dodatkami.