Do góry

Dania główne Przepis na:

Burger w papryce i kalafiorowym puree

Burger w papryce i kalafiorowym puree

Autor:

Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 8307

Dodano:

Odsłon: 303

Danie jako przekąska, albo do obiadu.

Składniki

  • -500 g.mięso mielone z szynki
  • -450 g. kalafiora -250 g. sera twardego
  • -1 łyżeczka Vegety -sól -pieprz -papryka słodka
  • -czosnek granulowany -2 łyżki oleju -szczypta chili -bułka tarta
  • DODATKOWO: -2 papryki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Burger w papryce i kalafiorowym puree

Przygotowanie

  1. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej.

  2. Kalafior, pokroić na różyczki i umyć. Obgotować w osolonej wodzie ok. 10 min.Odcedzić i zmiksować.

  3. Przyprawić solą, pieprzem i chili.Dodać 1/4 startego sera i wymieszać.

  4. Paprykę pokroić na ok.centymetrowe plastry.Oczyścić i ułożyć na posmarowanej blaszce.

  5. Połowę puree kalafiorowego włożyć między okręgi papryki.

  6. Mięso przyprawić Vegetą, sola, pieprzem, papryką,czosnkiem granulowanym i dodać 1/4 sera. Wymieszać i podzielić na tyle samo części ile mamy kręgów papryki. Z mięsa uformować burgery i obtaczać w tartej bułce.

  7. Podsmażyć kotlety z obu stron.

  8. Burgery ułożyć w środki papryk, na puree. Przykryć resztą puree kalafiorowego.Na górę wyłożyć resztę sera.

  9. Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180 * na 40 min.

  10. Można podawać polane ketchupem, jako przekąska, albo do obiadu z dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń