Do góry

Dania główne Przepis na:

burger wołowy z warzywami

burger wołowy z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2677

Dodano:

Odsłon: 4425

domowy burger na bułkach własnego wypieku z kotletem wołowym i chudym serem oraz warzywami podany z pieczonymi frytkami marchewkowymi i ziemniaczanymi

Składniki

  • bułka pełnoziarnista
  • kotlet wołowy
  • frytki ziemniaczane
  • frytki marchewkowe
  • ser gouda light
  • polędwica sopocka
  • pomidor
  • rukola
  • cebula
  • pikle
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
burger wołowy z warzywami

Przygotowanie

  1. Przepisy na poszczególne /domowe/ elementy znajdziecie w moich przepisach.
    Można oczywiście wszystko kupić, ale to nie to samo.

  2. Bułki grilluję. Jak ktoś chce wersję mniej light można natłuścić bułkę przed grillowaniem. Układam rukolę i ciepłe kotlety. Na to wrzucam ser, cebulę, pomidor i grillowany plaster polędwicy.

    Całość podaję z frytkami z marchewki i ziemniaków. Dodaję sałatę, pomidory i popiórkowaną cebulę. Robię szybki sos jogurtowy ze świeżym chili.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

justa_kitchen 21 sierpnia 2014 wiem co to karmelizowanie cebuli, ale w burgerach preferuję świeżą i chrupiącą

a sopocką po prostu lubię.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 21 sierpnia 2014 Całość fajna,ale polędwica sopocka zupełnie niepotrzebna,a cebulę czerwoną proponuję skarmelizować.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń