Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla mięsnych burgerów - burger z tuńczyka z puszki w otoczce z sezamu, z dodatkiem avocado, ogórka i cebuli i sosu majonezowego.
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 54
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 153
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 33
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 90
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 54
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 153
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 33
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 90
Składniki
Przygotować burgery: Płatki owsiane zmiksować w blenderze na drobno. Cebulę i szczypiorek posiekać. Tuńczyka odsączyć. Do miski włożyć tuńczyka, jajko, płatki owsiane, cebulę, szczypiorek, sól z cytryny, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić masę do lodówki na 15 minut.
3-4 łyżki majonezu wymieszać z ostrym sosem chilli i dodać trochę cytryny. Burgera podawać w bułce, z sosem, z avocado, ogórkiem i czerwoną cebulą.