Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery w tortilli to dobrze znane ci składniki w zaskakującej formie. Nie musisz smażyć kotletów wołowych, aby cieszyć się ich smakiem. Podawaj na ciepło jako kolację, przystawkę albo danie obiadowe.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2785
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 82
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2785
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 82
Składniki
Zacznij od przygotowania mięsa. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj mielone, w trakcie posól i popieprz. Podsmażaj na średniej mocy palnika, mieszaj od czasu do czasu. Dodaj dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz fasolę czerwoną. Smaż dalej. Mięso wołowe mielone powinno być dobrze dosmażone. Pod koniec smażenia dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw całość papryką słodką w proszku i kminem. Wymieszaj i zostaw jeszcze kilka minut na patelni.
Teraz przygotuj dodatki. Sałatę lodową porwij w rękach na mniejsze kawałki. Cebulę czerwoną posiekaj w piórka. Z oczyszczonej papryki z gniazda nasiennego wykrój paski. Pomidory pokrój w średniej wielkości kawałki.
Na małym tacos układaj na środku sałatę lodową, farsz mięsny i rozłóż równomiernie dodatki. Burgery w tortilli ułóż na blaszce, jeden obok drugiego. Zapiecz kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.
Opcjonalnie możesz podawać z sosem czosnkowym lub ostrym dipem z chili.