Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery w tortilli to dobrze znane ci składniki w zaskakującej formie. Nie musisz smażyć kotletów wołowych, aby cieszyć się ich smakiem. Podawaj na ciepło jako kolację, przystawkę albo danie obiadowe.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Składniki
Zacznij od przygotowania mięsa. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj mielone, w trakcie posól i popieprz. Podsmażaj na średniej mocy palnika, mieszaj od czasu do czasu. Dodaj dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz fasolę czerwoną. Smaż dalej. Mięso wołowe mielone powinno być dobrze dosmażone. Pod koniec smażenia dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw całość papryką słodką w proszku i kminem. Wymieszaj i zostaw jeszcze kilka minut na patelni.
Teraz przygotuj dodatki. Sałatę lodową porwij w rękach na mniejsze kawałki. Cebulę czerwoną posiekaj w piórka. Z oczyszczonej papryki z gniazda nasiennego wykrój paski. Pomidory pokrój w średniej wielkości kawałki.
Na małym tacos układaj na środku sałatę lodową, farsz mięsny i rozłóż równomiernie dodatki. Burgery w tortilli ułóż na blaszce, jeden obok drugiego. Zapiecz kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.
Opcjonalnie możesz podawać z sosem czosnkowym lub ostrym dipem z chili.