Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie, chłodnik super uzupełniają botwinkowe burgery, co czyni to danie sycącym, a jednocześnie lekkim!
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 86
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 606
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5455
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 86
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 606
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5455
Składniki
Burgery 1. Łodygi i liście dokładnie umyć, pokroić na małe kawałki i obgotować kilka minut. 2. Kaszę kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu. 3. Koperek posiekać drobno i połączyć ze sobą wszystkie składniki. 4. Dokładnie wymieszać, przyprawić i formować małe kotleciki. 5. Burgery piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni (termoobieg).
Chłodnik 1. Umyć dokładnie buraczki, obrać i pokroić w małe kawałki. 2. Gotować je około 10 minut w 500ml wody. 3. Łodygi i liście po dokładnym umyciu również poszatkować i wrzucić do gotujących się buraczków, a następnie gotować kolejne 5 minut. 4. Całość odstawić do wystygnięcia. 5. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce (grube oczka), ogórki obrać i również zetrzeć, koperek posiekać. 6. Starte warzywa dodać do wystudzonej botwiny i bulionu, wlać jogurt, dodać koperek i sok z cytryny, a na koniec przyprawić do smaku. 7. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki do schodzenia (około 30 minut).