Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie, chłodnik super uzupełniają botwinkowe burgery, co czyni to danie sycącym, a jednocześnie lekkim!
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2498
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3137
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2784
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2498
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3137
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2784
Składniki
Burgery 1. Łodygi i liście dokładnie umyć, pokroić na małe kawałki i obgotować kilka minut. 2. Kaszę kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu. 3. Koperek posiekać drobno i połączyć ze sobą wszystkie składniki. 4. Dokładnie wymieszać, przyprawić i formować małe kotleciki. 5. Burgery piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni (termoobieg).
Chłodnik 1. Umyć dokładnie buraczki, obrać i pokroić w małe kawałki. 2. Gotować je około 10 minut w 500ml wody. 3. Łodygi i liście po dokładnym umyciu również poszatkować i wrzucić do gotujących się buraczków, a następnie gotować kolejne 5 minut. 4. Całość odstawić do wystygnięcia. 5. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce (grube oczka), ogórki obrać i również zetrzeć, koperek posiekać. 6. Starte warzywa dodać do wystudzonej botwiny i bulionu, wlać jogurt, dodać koperek i sok z cytryny, a na koniec przyprawić do smaku. 7. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki do schodzenia (około 30 minut).