Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa . Sycące i smaczne danie.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1618
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 721
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1618
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 721
Składniki
Ziemniaki obierz ugotuj, rozgnieć. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Zetrzyj cukinie, odciśnij z nadmiaru soku. Dodaj do ziemniaków razem z osączonym tuńczykiem, przypraw pieprzem i ewentualnie chili.
Zrób 4 kotlety oprósz mąką i usmaż.
Majonez wymieszaj z curry i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Pomidory pokrój na plastry, cebulę w piórka (przelej wrzątkiem i zamarynuj w soku z cytryny przez 20 minut)
Bułki przekrój, podgrzej w piekarniku posmaruj majonezem, ułóż porcję sałaty, pomidora, kotlet i cebulę. Przykryj bułką.