Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa . Sycące i smaczne danie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Ziemniaki obierz ugotuj, rozgnieć. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Zetrzyj cukinie, odciśnij z nadmiaru soku. Dodaj do ziemniaków razem z osączonym tuńczykiem, przypraw pieprzem i ewentualnie chili.
Zrób 4 kotlety oprósz mąką i usmaż.
Majonez wymieszaj z curry i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Pomidory pokrój na plastry, cebulę w piórka (przelej wrzątkiem i zamarynuj w soku z cytryny przez 20 minut)
Bułki przekrój, podgrzej w piekarniku posmaruj majonezem, ułóż porcję sałaty, pomidora, kotlet i cebulę. Przykryj bułką.