Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tortilla i jest pikantne nadzienie, ale inne niż to meksykańskie. Takie polskie smaki, czyli kiszona kapusta i aromatyczna kaszanka.
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 42
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 26
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 908
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 100
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 78
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 166
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 42
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 26
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 908
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 100
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 78
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 166
Składniki
Kiszoną kapustę przełożyć do salaterki i dodać startą na grubych oczkach marchewkę. Jeśli jest taka potrzeba, to kapustę wcześniej pokroić. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i cukier, sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać kaszankę pozbawioną osłonek. Dodać obrane i starte na tarce jabłko, pokrojoną w drobniutką kostkę papryczkę chili ( pozbawioną nasion ) oraz suszone śliwki. Smażyć i mieszać kilka minut na wolnym ogniu. Kaszankę można jeszcze przyprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem, solą do smaku. Każdy placek tortilli posmarować cienko mieszanką majonezu z musztardą. Układać kolejno na placku porcję kiszonej kapusty i porcję kaszaki z patelni. Każdy placek składać najpierw od dołu, następnie składać do środka boki i zwijać w rulon. Układać w żaroodpornym naczyniu. Delikatnie oprószyć słodką czerwoną papryką i posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Smacznego.