Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tortilla i jest pikantne nadzienie, ale inne niż to meksykańskie. Takie polskie smaki, czyli kiszona kapusta i aromatyczna kaszanka.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 119
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 119
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Kiszoną kapustę przełożyć do salaterki i dodać startą na grubych oczkach marchewkę. Jeśli jest taka potrzeba, to kapustę wcześniej pokroić. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i cukier, sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać kaszankę pozbawioną osłonek. Dodać obrane i starte na tarce jabłko, pokrojoną w drobniutką kostkę papryczkę chili ( pozbawioną nasion ) oraz suszone śliwki. Smażyć i mieszać kilka minut na wolnym ogniu. Kaszankę można jeszcze przyprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem, solą do smaku. Każdy placek tortilli posmarować cienko mieszanką majonezu z musztardą. Układać kolejno na placku porcję kiszonej kapusty i porcję kaszaki z patelni. Każdy placek składać najpierw od dołu, następnie składać do środka boki i zwijać w rulon. Układać w żaroodpornym naczyniu. Delikatnie oprószyć słodką czerwoną papryką i posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Smacznego.