Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tortilla i jest pikantne nadzienie, ale inne niż to meksykańskie. Takie polskie smaki, czyli kiszona kapusta i aromatyczna kaszanka.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 591
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11886
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 591
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11886
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Kiszoną kapustę przełożyć do salaterki i dodać startą na grubych oczkach marchewkę. Jeśli jest taka potrzeba, to kapustę wcześniej pokroić. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i cukier, sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać kaszankę pozbawioną osłonek. Dodać obrane i starte na tarce jabłko, pokrojoną w drobniutką kostkę papryczkę chili ( pozbawioną nasion ) oraz suszone śliwki. Smażyć i mieszać kilka minut na wolnym ogniu. Kaszankę można jeszcze przyprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem, solą do smaku. Każdy placek tortilli posmarować cienko mieszanką majonezu z musztardą. Układać kolejno na placku porcję kiszonej kapusty i porcję kaszaki z patelni. Każdy placek składać najpierw od dołu, następnie składać do środka boki i zwijać w rulon. Układać w żaroodpornym naczyniu. Delikatnie oprószyć słodką czerwoną papryką i posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Smacznego.