Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie z kuchni portugalskiej, którego podstawowym składnikiem jest solony dorsz i owoce morza. Ja, z braku solonego dorsza, użyłam świeżego, też było pysznie :)...
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 843
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8245
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13101
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 429
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2263
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 843
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8245
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13101
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 429
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2263
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, chorizo w plasterki, dorsza i ziemniaki w spore kawałki, czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, ziemniaki i czosnek, smażyć 4-5 minut do zeszklenia. Dodać wędzoną paprykę, liście laurowe i ziele angielskie, podlać winem i dusić około 15 minut.
Następnie dołożyć pomidory i chorizo, wlać bulion i gotować kolejne 10-15 minut. Na koniec dodać kawałki dorsza i krewetki, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować jeszcze kilka minut.
Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.