Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wiosenne szparagi
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2889
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 783
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2889
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 783
Składniki
Canelloni ugotować al dente, według przepisu na opakowaniu. W tym samym czasie obrać szparagi. Gotować 3-4 min (powinny być niezbyt miękkie). Do każdego canelloni włożyć szparagi. Do tego zrobić pikantny sos pomidorowy: drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na rozgrzanej oliwie i dodać świeże, pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory. Przyprawić 3 łyżkami octu balsamicznego i czerwonym winem oraz solą morską i pieprzem. Canelloni polać sosem.