Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli makaronowe rurki z farszem tuńczykowo- pieczarkowym.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2546
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3090
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102029
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6411
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2546
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3090
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102029
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6411
Składniki
Do podsmażonych na cebuli pieczarek i doprawionych dodaje się odsączonego tuńczyka i dwie łychy beszamelu serowego. Świetnie scala farsz, także boloński, do różnych zapiekanek i lasagne. Sos beszamelowo serowy: w rondelku rozpuszcza się masło, miesza z mąką, dolewa się mleko ciągle mieszając. Potem dodaje się starty ser, i jeszcze rozrzedza mlekiem. Na koniec doprawia się sos, solą, pieprzem i gałką.
Jako dużych cannelloni użyłam płatów lasagne. Trzeba je całkowicie ugotować, wtedy zrobią się bardzo duże i łatwiej jest zawijać farsz. Cannelloni polewa się z wierzchu beszamelem i zapieka około 20- 30 minut w 180 C, do zrumienienia.
Smacznego :)