Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli makaronowe rurki z farszem tuńczykowo- pieczarkowym.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8391
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253736
Polecam.
Odsłon: 1482
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8391
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253736
Polecam.
Odsłon: 1482
Składniki
Do podsmażonych na cebuli pieczarek i doprawionych dodaje się odsączonego tuńczyka i dwie łychy beszamelu serowego. Świetnie scala farsz, także boloński, do różnych zapiekanek i lasagne. Sos beszamelowo serowy: w rondelku rozpuszcza się masło, miesza z mąką, dolewa się mleko ciągle mieszając. Potem dodaje się starty ser, i jeszcze rozrzedza mlekiem. Na koniec doprawia się sos, solą, pieprzem i gałką.
Jako dużych cannelloni użyłam płatów lasagne. Trzeba je całkowicie ugotować, wtedy zrobią się bardzo duże i łatwiej jest zawijać farsz. Cannelloni polewa się z wierzchu beszamelem i zapieka około 20- 30 minut w 180 C, do zrumienienia.
Smacznego :)