Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli makaronowe rurki z farszem tuńczykowo- pieczarkowym.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 97
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 62
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 97
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 62
Składniki
Do podsmażonych na cebuli pieczarek i doprawionych dodaje się odsączonego tuńczyka i dwie łychy beszamelu serowego. Świetnie scala farsz, także boloński, do różnych zapiekanek i lasagne. Sos beszamelowo serowy: w rondelku rozpuszcza się masło, miesza z mąką, dolewa się mleko ciągle mieszając. Potem dodaje się starty ser, i jeszcze rozrzedza mlekiem. Na koniec doprawia się sos, solą, pieprzem i gałką.
Jako dużych cannelloni użyłam płatów lasagne. Trzeba je całkowicie ugotować, wtedy zrobią się bardzo duże i łatwiej jest zawijać farsz. Cannelloni polewa się z wierzchu beszamelem i zapieka około 20- 30 minut w 180 C, do zrumienienia.
Smacznego :)