Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli makaronowe rurki z farszem tuńczykowo- pieczarkowym.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 156
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 571
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16851
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 673
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 156
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 571
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16851
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 673
Składniki
Do podsmażonych na cebuli pieczarek i doprawionych dodaje się odsączonego tuńczyka i dwie łychy beszamelu serowego. Świetnie scala farsz, także boloński, do różnych zapiekanek i lasagne. Sos beszamelowo serowy: w rondelku rozpuszcza się masło, miesza z mąką, dolewa się mleko ciągle mieszając. Potem dodaje się starty ser, i jeszcze rozrzedza mlekiem. Na koniec doprawia się sos, solą, pieprzem i gałką.
Jako dużych cannelloni użyłam płatów lasagne. Trzeba je całkowicie ugotować, wtedy zrobią się bardzo duże i łatwiej jest zawijać farsz. Cannelloni polewa się z wierzchu beszamelem i zapieka około 20- 30 minut w 180 C, do zrumienienia.
Smacznego :)