Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni po bolońsku

Cannelloni po bolońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 234

Dodano:

Odsłon: 324

Bardzo pyszne cannelloni :)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W rondlu zeszklij połowę posiekanej cebuli i czosnek. Dodaj mięso oraz koncentrat, duś 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wsyp połowę tartego sera, nadziej surowe cannelloni. Ułóż w posmarowanym margaryną naczyniu.

  2. Przesmaż resztę cebuli. Dodaj pomidory z zalewą. Duś 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Polej cannelloni, posyp resztą sera. Zapiekaj 45 minut w temp. 200 stopni. (W zależności od naczynia czas ten może się skrócić. Ja np. piekłam 30 minut. Nie można pozwolić by makaron stwardniał.)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń