Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni w sosie meksykańskim z pieczarkami.

Cannelloni  w sosie meksykańskim z pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 876 Ocena: 9698

Dodano:

Odsłon: 530

Rurki makaronowe nadziewane farszem serowym z pieczarkami, polane pysznym meksykańskim.

Składniki

  • ½ opakowania cannelloni
  • 1 słoik sosu meksykańskiego
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 serki topione Hochland
  • 20 dag pieczarek
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Cebula
  • ½ pęczka szczypiorku
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Cannelloni w sosie meksykańskim z pieczarkami.

Przygotowanie

  1. 1. Cebule obieramy i kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  3. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  4. 4. Pod koniec prużenia dodajemy serki topione, mieszamy aż się rozpuszcza.

  5. 5. Rurki cannelloni nadziewamy farszem.

  6. 6. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

  7. 7. Polewamy sosem meksykańskim.


  8. 8. Zapiekamy pod przykryciem 35 minut w 180˚C.

  9. 9. Po tym czasie wyjmujemy, posypujemy startym serem na tarce o dużych oczach i zapiekamy jeszcze 10 minut bez przykrycia.

  10. 10. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

  11. 11.Danie gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń