Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki makaronowe nadziewane farszem serowym z pieczarkami, polane pysznym meksykańskim.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5265
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17172
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2492
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4675
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5265
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17172
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2492
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4675
Składniki
1. Cebule obieramy i kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Pod koniec prużenia dodajemy serki topione, mieszamy aż się rozpuszcza.
5. Rurki cannelloni nadziewamy farszem.
6. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
7. Polewamy sosem meksykańskim.
8. Zapiekamy pod przykryciem 35 minut w 180˚C.
9. Po tym czasie wyjmujemy, posypujemy startym serem na tarce o dużych oczach i zapiekamy jeszcze 10 minut bez przykrycia.
10. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
11.Danie gotowe. 12. Smacznego.